World Animal Day firas idag den 4 oktober. Djurens Rätt har valt att fira den här dagen genom att uppmuntra oss att adoptera ett hemlöst familjedjur.

Samma dag som vi firar Kanelbullens dag firas också Djurens dag. Djurens Rätt finns på cirka 50 orter runt om i landet. Idag har man gjort gemensam aktion, att uppmärksamma djur som söker ett hem.

-Vi har varit ute på stan och pratat med folk och bjudit på veganska kanelbullar. Vi vill uppmuntra dem som funderar på att skaffa ett husdjur att adoptera istället för att köpa. Det finns så många hemlösa djur som söker ett bra hem, säger Moa Richterhagert, kommunikationsansvarig Djurens Rätt.

De bedriver en kampanj nu som heter ”Adoptera mera”.

På deras hemsida finns länkar till en mängd frivilligorganisationer som arbetar med att hjälpa oönskade, hemlösa djur med omplacering.

-Det gäller inte bara katter och hundar utan alla familjedjur, säger Moa Richterhagert.

Djurens dag firas varje år och har gjort det sedan 1931. Valet av dag är efter den italienske katolske munken Franciskus av Assisis helgondag, som var djurens skyddshelgon. Det är en dag som uppmärksammas internationellt för djurrätt och djurskydd. (Källa: Wikipedia)

På Djurens Rätts hemsida skriver man:

”Vi har en skyldighet att bygga ett samhälle så att djuren får det bra och då inte minst de som hamnar i hemlöshet. Ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet.”

Läs gärna mer hur du kan göra en skillnad: https://www.djurensratt.se/adoptera-mera