Internationella Kanin Dagen – International Rabbit Day

Kaninhonan Elsie, en dam med temperament men stort hjärta. Foto: Camilla Pålsson

Den fjärde lördagen/söndagen i september är dagen då miljoner kaniner, både tama och vilda, firas världen över. Men även om dem är många är det här dagen vi ger extra uppmärksamhet till vilka fantastiska individer de är. Dessa mjuka fluffbollar med sina långa (eller korta öron) och starka personligheter, som så lätt stjäl våra hjärtan. Kaninerna är idag ett av de populäraste husdjuren i västvärlden och förtjänar att ses som lika värdefulla familjemedlemmar som hundar och katter. Som House Rabbit Society så fint uttrycker det på sin hemsida: ”ALLA kaniner är värdefulla som individer, oavsett hur renrasiga de är, temperament, hälsostatus, eller relation till människor.”

Kaninen Eddie, en känslig, fin liten kille, som växer i tillit för varje år. Foto: Camilla Pålsson

Kaninernas dag är också en dag då vi uppmanas till eftertanke när det gäller djurskyddet och hur kaniner utnyttjas inom päls- och kosmetikaindustrin, medicinsk forskning och som slaktdjur. Ett  hjärta går ut också till de tamkaniner som fortfarande sitter ensamma i små burar och ännu inte har fått blomma ut i sina personligheter och blivit sedda för dem de är av sina ägare. Vi hoppas att ni får chansen snart.

Hanna och Hans-Bobo, två seniorkaniner som älskar varandra och delar på allt. Foto: Camilla Pålsson

Smådjursbloggen vill rikta ett tack till Sveriges Kaninvälfärdsförening som jobbar för att höja kaninernas status i samhället. Särskilt tack också till alla intresseföreningar och forum på sociala medier som dagligen bidrar med hjälp och kunskap till ägare, för att kaninerna ska få det bättre i sin vardag. Tack också till de veterinärer i landet, som strävar efter att ge kaniner samma höga klass på sjukvård som hundar och katter får.

3 Thoughts on “Internationella Kanin Dagen – International Rabbit Day

  1. Sightcpo on 2 april, 2023 at 20:42 said:

    European glory, and even after

  2. Thank you for providing information

  3. Thank you very much for the information

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation