Avdelningen för hjältar

Så ofta jag kan på helgerna brukar jag hjälpa till att ”socialisera” skygga katter på Kattstallet i Åkeshov. De bor på en speciell avdelning som generellt inte är öppen för allmänheten. Hit kommer det katter som är väldigt rädda och under press kan vissa bli aggressiva. De tillhör inte den skaran som barnfamiljer väljer och sällan är ett förstahandsval för andra kattköpare heller.

DSC_1090 (Large) De tillhör en grupp som brukar räknas som ”svårplacerade”. Varför ska man välja en katt som ger en massa extra jobb och så lite tillbaka när man kan få en katt som älskar en från dag ett?

DSC_1094 (Large)

Jag jobbar på avdelningen där hjältarna håller till brukar jag tänka. De har gått igenom så mycket… Fått stryk, blivit övergivna, svikna, sparkade på och föraktade. Vem av oss skulle med glädje spinna framför våra förtryckares fötter?

DSC_0117 (Large) De här är intelligenta djur som har blivit skeptiska och ledsna för hur livet har hanterat dem och har svårt att lita på människor. En del tror att det är lönlöst att satsa på de här katterna, för att de redan är ”förstörda”. Det inte är sant. De här katterna är på sin vakt och det är därför de har överlevt, men de känner om man älskar dem och till slut släpper hårdheten.

DSC_0126 (Large) När man vinner deras förtroende är glädjen dubbel. De är värda att älskas och ger så mycket tillbaka. De är Kattstallet verkliga hjältar, även om de inte vet om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation