December – katternas månad

Snart är december slut och ett nytt år står för dörren. Årets sista månad skulle man kunna kalla katternas månad.

Första advent firas kattens dag och sedan pågår julmarknader och försäljning av kattkalendrar på olika håll i landet till förmån för hemlösa katter. Smådjursbloggen avslutar det här året med lite bilder från Kattstallets julmarknad. Denna gång ägde den rum i de nyöppnade lokalerna i Vällingby.

DSC_2832 (Large)DSC_2836 (Large)DSC_2852 (Large)En månad efter att katterna hade flyttat in i sina nya lokaler på Jämtlandsgatan i Vällingby var det dags för julmarknad och bjuda in alla tvåbeningar till julfika och shopping.

DSC_2838 (Large)DSC_2851 (Large)DSC_2827 (Large)Medan katterna intog sin middagsvila i någon av klätterställningarna i kattrummen, så stod människor utanför glasdörrarna och kikade nyfiket in.

DSC_2825 (Large)Katterna tog det med ro och kunde möjligen masa sig upp när någon volontär kom och bjöd på godsaker.

-De nya lokalerna är både bättre och större och roligare för katterna. De störs inte av att folk står och tittar in på dem och istället för burarna som vi  hade på det andra stället så har vi nu roliga klätterställningar och hyllor, berättar Kattstallets ordförande Lotta Hell för Smådjursbloggen.

DSC_2848 (Large)DSC_2849 (Large)De olika rummen där katterna håller till är namngivna efter vilken typ av katt det finns bakom dörren, om det är tama katter eller lite skyggare.

-Det var väldigt fint och välorganiserat och trevliga volontärer, sa en av besökarna. Bara lite synd att man inte fick klappa katterna, men det är ju samtidigt förståeligt en sådan här dag.

Kattstallet behöver volontärer 2015 och Smådjursbloggen vill dela Kattstallets inlägg från Facebook igår som lyder:

I dag vill vi hylla alla våra volontärer som hjälper oss hjälpa. Utan er skulle vi inte kunna rädda alla dessa katter!
Det behövs hjälp med städning, stå i fiket, baka, shoppen, webbshoppen, IT, loppis, socialisera, karantän, dela ut information, hitta sponsorer, marknadsföra och mycket mycket mer. Är du intresserad av att bli volontär 2015?
Vi finns på Jämtlandsgatan 153 B i Vällingby. Ingången bredvid ÖB. Maila och anmäl intresse först då vi har speciella tider för intervju och introduktion.
Kontakta
volontär@kattstallet.se

Smådjursbloggen säger tack till alla katthem som kämpar för att hjälpa alla hemlösa katter.

Med önskan om att de katter som har haft svårt att hitta rätt hem under 2014, ska finna sitt bästa-hem 2015. Gott Nytt År från Smådjursbloggen!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation