Flitigt uppvaktad fyraåring

Vi krakellerar, vi krakellerar, vi k-k-kra, kra…

DSC_0075 (Large)Den skönsången ifrån skatorna fick kaninen Hans-Bobo avnjuta vid 06.00 tiden i morse (söndag) när han blivit serverad födelsedagsfrukosten i sin älskade hage, för att fira sin fjärde födelsedag.

DSC_0074 (Large) Han hade bara tagit några tuggor på de första stråna när uppvaktningen tog en oväntad fart. Från ingenstans kom grannkatten farande för att gratulera. Dagen till ära hoppade han dessutom in i hagen med dunder och brak. Med sig tog han ett gäng skator som kom sjungandes och placerade sig i Hans-Bobos plommonträd som också står i hagen. Det tyckte Hans-Bobo blev lite för mycket uppvaktning på en gång. Katten som snabbt kommit in i hagen

DSC_0065 (Large)DSC_0066 (Large)

fann sig lika  snabbt på utsidan igen. Hans-Bobo har jagat iväg katter förr och skrämmer dem så de bokstavligen flyger ur hagen som skjutna ur en kanon. Skatorna gav sig också iväg i ren förskräckelse.

DSC_0071 (Large)”Ska det vara omöjligt att få avnjuta den här frukosten i lugn och ro?!”

Katten blev kvar ett tag på behörigt avstånd, skatorna kom dock inte tillbaka.

DSC_0069 (Large)Som en liten födelsedagspresent släppte plommonträdet ner en plommonkart på marken, som desert. Hans-Bobo blev glad och började mumsa. Men då skulle katten naturligtvis lägga sig i, vilket föranledde att matte upptäckte det hela och kom sättandes och så tog nöjet snabbt slut.

DSC_0078 (Large) Självklart tog matte plommonet med den ständigt ursäkten att ”det inte var bra för magen”, SUCK!
Nåja, hon var snabb med att servera en hög ”Botanical Hay” för att inte framstå som en riktig glädjedödare.

DSC_0079 (Large)Det blev lite av en rivstart på firandet vilket var lite tröttande. Hans-Bobo vilade en del under dagen för att sedan till kvällen avnjuta sin present – en utökad hage! Så här såg ”gräset” ut på tidigare plats:

DSC_0083 (Large)DSC_0082 (Large)” Snagg – De – Lux ” !
Så här fint var det på nya platsen:

DSC_0085 (Large)DSC_0084 (Large)Dagen slutade lite bättre än den börjat och Hans-Bobo gjorde på kvällen flera serier av busrus och krumsprång. Han verkade nöjd 🙂 En glad fyraåring.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation