Två ”skyggisar” som söker ETT hem!

Med anledning av den uppmärksammade intervjun med Anna Bäckelin som har stor erfarenhet av skygga katter, så vill Smådjursbloggen lägga upp ett nödrop för två fina kattpojkar som räknas som ”skyggisar” och som verkligen behöver ett hem där de får bo tillsammans!

Strumpan och Prusseluskan är födda 2010 och hittades på Ragnsells sopstation i Länna med  mamma och syskon.

Strumpan_Prussiluskan (Large)IMG_0600 (Large)IMG_0602 (Large)Strumpan kan inte tänka sig ett liv utan sin bror

Just nu finns de på Kattstallet, Åkeshov. Hittas inget hem dit de får flytta tillsammans, riskerar de säras på, vilket skulle krossa deras hjärtan för alltid. Strumpan och Prusseluskan har nämligen alltid hängt ihop och varit varandras stora stöd i allt de gått igenom. Eftersom Anna Bäckelin känner dem väldigt väl har jag bett henne ge en kommentar till vilket hem de söker och hon skriver så här:

”Jag tror att de behöver bo med någon ensamstående utan barn, eventuellt ett par om de är lugna. Helst ska man ha erfarenhet av skygga katter, men inget krav. Bara man är införstådd med att de är skygga och att man tar emot råd om hur man ska agera i hemmiljön.

De behöver tid på sig att acklimatisera sig samt ha möjlighet att få vara ifred. De är båda väldigt lättstressade, särskilt Prusseluskan. Det är bara en fördel om man har lugna, sociala katter/katt i hemmet, gärna honkatter, som Strumpan brukar föredra. Strumpan framför allt är väldigt nyfiken, men jag tror att Prusselsuskan kommer haka på bara de hamnar i rätt hem.”

Smådjursbloggen vill också understryka att det finns en stor fördel att köpa två katter som redan är bästisar. Jobbar man mycket så får katterna sällskap av varandra, en vän som de redan tycker om och man slipper problemet med att försöka få två främmande katter att passa ihop.

Vill du veta mer och kanske erbjuda dem ett ”för-alltid-hem” som de så desperat längtar efter? Kontakta anna@ordino.se eller thomas@kattstallet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation