Kommer mitt husdjur till himlen när det dör?

Dagens inlägg handlar om djupa frågor.

DSC_0385 (Large)Rubriken är tagen ifrån en bok jag sprang på nyligen som hette ”Barn frågar om Himlen & Änglar” och givetvis kom frågan upp om det finns djur i himlen? Smådjursbloggen tänker inte försöka svara på den frågan i dagens inlägg men det förhindrar ju inte att man reflekterar över den.

DSC_0207 (Large) För barn kan förlusten av ett älskat husdjur bli första mötet med döden. Och vad ska en förälder svara på frågan om katten, kaninen eller hamstern kom till himlen?  När jag var yngre och min första katt dog (inte katten på bilden), frågade jag flera troende om de trodde att Snurre kom till himlen? Svaren jag fick varierade, mest beroende på om personen var en riktig djurvän eller inte skulle jag tro. Samtidigt sägs det att himlen ska vara ”fullkomlig” och då måste man ju helt enkelt förutsätta att det finns VÄLDIGT mycket djur däruppe och då borde det väl inte vara omöjligt att det kan vara ”våra” djur?

DSC_0400 (Large) Om man vill tro på en himmel eller inte, på ett liv efter detta eller att det bara tar slut eller något annat, står självklart var och en helt fritt.

Min älskade moster och ”extramamma” dog nyligen innan hon skulle fylla 91 år. Vi brukade prata om det här ibland och hon var helt övertygad om att det finns massor med underbara blommor däruppe,

DSC_0379 (Large) ( hon älskade verkligen färger och blommor) och djur.  En vetenskapsman skulle säkert säga att det inte går att ”bevisa” och det är ju rätt också. Samtidigt som det inte går att bevisa motsatsen heller. Vi får helt enkelt tro det vi vill och sedan se 😉

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation