Fjäderklädda skönheter

Det är hög tid att få se en fågel på Smådjursbloggen! Men vart hittar man fågelkunniga människor som har ett brett spektra av papegojor och andra småfåglar att visa upp? Jag blev tipsad av en vän att göra ett besök på Djurmagazinet i Rotebro, norr om Stockholm.  Blev också varnad att ”det är lätt att bli med fågel” om man åker dit…

DSC_0990 (Large)DSC_0991 (Large)

 

 

 

 

 

 

 

Vackra Ara var dock inte till salu… Hon var bara där tillfälligt men hade ändå tid att tillsammans med Leif ta mig med på ett äventyr!

DSC_1006 (Large) Till min stora glädje och förtjusning fick jag följa med ”backstage” i fågelparadiset.
Bakom en dörr gick vi fram till ett skåp som inte liknade något jag sett förut. Vad är detta må tro?!

DSC_1012 (Large)Ara började flaxa med vingarna när vi stod där och det var som hon ville berätta något. Leif öppnade skåpet…

DSC_1004 (Large)och tog ut papegojbebisar som bara var ca 2-3 veckor gamla! Helt bedårande. Ara blev alldeles till sig och Leif förklarade att dessa små var Aras syskon. Inte undra på att hon var ivrig! De bodde nu i kuvös för att hållas tillräckligt varma. Vi fick stoppa in dem igen så de inte skulle bli kalla.

I ett annat rum lite längre in på ett bord stod små lådor med ytterligare små mirakler, som hunnit bli några veckor till.

DSC_1019 (Large) Detta är en blå Meyerspapegoja, en ovanlig skönhet.

DSC_1031 (Large) Bara 5-6 veckor gammal.

Här en blå-gul ara som var rumskompis i lådan.

DSC_1023 (Large)DSC_1029 (Large) och en annan liten vän.

DSC_1020 (Large)

 

DSC_1037 (Large)”Sputte”, en blåpannad dvärgara var också med i rummet och var inte så pigg på att bli fotograferad. Ville helst gömma sig för kameran, men en bild kunde han ställa upp på.

DSC_1033 (Large)Den här skönheten är en rödbukspapegoja.

När rundvandringen var slut  var det dags för Ara att få flyga lite! Vi gick åter ut i butiken och Ara blev väldigt glad att se Tina.

DSC_1050 (Large)DSC_1049 (Large)

 

 

 

 

 

 

 

Det var som ett barn som fick se mamma. Men så har Tina också fött upp Ara, så det är ju inte så konstigt att hon känner så. Leif och Tina lät henne flyga några varv emellan sig vilket hon gillade.
” Man riskerar halvera en papegojas liv om man bara har den instängd i en bur” förklarade Leif som verkligen underströk vikten av att fåglar måste få flyga och hålla igång musklerna för att behålla en god hälsa.

DSC_1056 (Large) Efter flygturen fick jag också se hur ett papegojöra ser ut.

DSC_1054 (Large)Bara ett hål rakt in i huvudet. Inte helt fel.

De är onekligen väldigt vackra och fascinerande djur och givetvis blir det mycket mer spännande när personalen kan berätta och lära ut om dem. Att det är lätt att bli med fågel om man går till den här butiken är nog ingen överdrift. Men det är bra att läsa på innan man skaffar en fågel så man vet vad det innebär och hur man kan ge dem ett bra liv. Här är en bok Leif visade mig som såg riktigt intressant ut med fina bilder och mycket fakta:

DSC_1060 (Large)

Det är dags att tacka Ara, Leif och Tina för den här gången. Det var ett mycket roligt och givande besök.

DSC_1000 (Large)

 

 

5 Thoughts on “Fjäderklädda skönheter

 1. Vilka härliga bilder! Själv älskar jag fåglar och har Undulater hemma. Underskattade djur, men även underskattade i den bemärkelsen att folk tror att dom inte tar så mycket tid.

  • camilla on 9 juli, 2013 at 17:19 said:

   Hej Helena!
   Tack för din kommentar. Ja, fåglar är verkligen fina, både vackra och intelligenta. Håller med om att de är underskattade och tyvärr inte alltid får den möjlighet att vara den natur de är skapta till. Hoppas så att det kan bli ändring på det. / Camilla

 2. Vilka otroligt vackra fåglar, och ungarna är ju bara bedårande! Jag skulle nog ha svårt att inte bli med fågel på ett sånt ställe… Fast jag tror inte att Katla skulle uppskatta konkurrensen!

  • camilla on 10 juli, 2013 at 06:29 said:

   Ha ha, finaste Katla vill nog vara enda stjärnan! Det har flaxat en del i mitt huvud också efter det där besöket, men har ju en mycket bestämd kanin…

 3. Laila on 19 augusti, 2014 at 21:41 said:

  Åh, visst är det härligt att åka till magasinet och träåffa Tina , Leffe å alla gojor!
  Jag hare själv Sputtes brorsa Lillefot 🙂
  Världens härligaste Blåpanna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation