Lite lästips!

Här kommer lite tips om läsning. Jag har skrivit en del artiklar på Veterinären.nu som ni gärna får kika på: ”Möte med kallblodiga varelser” DSC_0574 (Large)Det här var mitt första möte med reptiler, helgen den 2:a advent 2012. Jag hade den stora förmånen att få vara med på en föreläsning på SLU som handlade om vanliga sjukdomar hos reptiler. Det var ingen mindre än veterinär Marianne Tornvall som höll  i den och den pågick cirka 5 timmar. Hur spännande som helst! Fick både en inblick i hur det är att vara reptilveterinär, kunskap att ta med hem, men också en stor kärlek till dessa djur. (Foten på bilden tillhör finaste Katla, som blev mitt första riktiga möte med en ödla).

I fokus: Marsvin!DSC_0035 (Large)Denna artikel blev till efter ett besök på Marsvinshjälpen i Vallentuna. De hjälper marsvin på ett fantastiskt sätt och kan massor om dem. Spännande små djur!

Katter med karaktär och lite speciella personlighetsdrag DSC_0555 (Large)Här är min vän Bobby, som är min kusins katt. Han är söt som en gräddbakelse, men kan vara en riktig prövning. Det är inte fel att säga att han lever på sitt utseende. Husse kallar honom ”Världens största kattligist” och han har jämt hyss för sig.

Att träna sin katt att resa

Tips om hur man kan underlätta resandet med katten. Artikeln är skriven efter en föreläsning på UDS i ämnet.

Låt inte bilen bli en dödsfälla för din hund DSC_0375 (Large)Hur lång tid tar det innan hunden dör eller utvecklar livshotande skador om den blir lämnad själv i bilen en varm sommardag? Vad ska man göra om man ser första tecken på värmeslag?(Hunden som är modell heter Inez)

På Veterinären.nu kan man läsa mycket fakta om våra husdjur och veterinär Marianne Tornvall har skrivit väldigt många bra artiklar om just skötsel av de exotiska djuren, samt artiklar om sjukdomar de kan drabbas av med mera. Läs gärna mer på: veterinaren.nu

Ha en bra dag och mycket nöje!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation